Szekszárd wijnregio

02-05-2018 1 Reactie(s)

De Szekszárd wijnregio is een van de oudste rode-wijngebieden in Hongarije. Gelegen in het zuiden op ruim 150km ten zuiden van Boedapest is deze regio beroemd om zijn volle en kruidige rode wijnen. De lange warme zomers en milde winters zijn ideaal voor rode druiven.

De Kelten waren de eersten die de wijnbouw in de regio meer dan 2000 jaar geleden tot stand brachten.

De bekendste druif van de regio Szekszárd is Kadarka. Het is niet de meest aangeplante druif maar wel het vlaggenschip van de regio. De wijnen in Szekszárd zijn pittiger dankzij Kadarka druiven. De rol van Kadarka is het meest opmerkelijk in de 'Blood Bull's van Szekszárd' (Szekszárder), de zuidelijke versie van de beroemde Bull's Blood of Eger.

In de afgelopen jaren heeft de regio Szekszárd veel kwaliteits wijnen geproduceerd en veel prijzen gewonnen in zowel nationale en internationale wedstrijden. Wijnen uit de regio Szekszárd zijn mogelijk niet goed internationaal bekend, maar de wijnbouw en wijn hebben tradities die duizenden jaren terug gaan. Wist je bijvoorbeeld dat rode wijnen uit Szekszárd graag gedronken werden door Schubert, Franz Liszt, Zoltán Kodály en Paus Pius IX?

 

Bekende wijnhuizen uit deze regio zijn Bodri, Dúzsi, Takler en Heimann.

 

1 Reactie(s)

Tamara:
07-09-2022, 08:11:42 AM, https://zuidhollandsewijnboeren.nl
Reageer

Ik was zo interessant om je artikel te lezen.

Schrijf een reactie